Katonai titkokat szivárogtatnak a magyar videójáték rajongói

war thunder videojáték
Az összes újabb konzolra és mindegyik számítógépes operációs rendszerre elérhető a War Thunder
Vágólapra másolva!
Egy év alatt már a harmadik botrány tört ki emiatt a War Thunder háza táján.
Vágólapra másolva!

Mindegyik masszívan többjátékos online játéknak (MMO) megvan a maga időnként nehezen kordában tartható törzsközönsége, azonban kevés fejlesztő szembesül azzal, hogy az egymással és a velük történő vitázás közepette a játékosok katonai titkokat osztanak meg a termék fórumán.

Az összes újabb konzolra és mindegyik számítógépes operációs rendszerre elérhető a War Thunder Forrás: Gaijin Games Kft.

A magyar Gaijin Games által fejlesztett War Thunder rajongói egy év alatt immáron a harmadik alkalommal játszották ezt el, miután nem tartották elég hitelesnek a játékot, a free-to-play üzleti modellű termék egy járműves harcra koncentráló csataszimulátor.

A tavaly júniusi első eset során a brit Challenger 2 tank páncélzatáról osztott meg valaki titkosított dokumentumokat, majd októberben a francia Leclerc tank tornyának forgási sebességét tisztázta kéretlenül egy másik felhasználó, szintén bizalmas dokumentum megosztásán keresztül.

A mostani legújabb eset károsultja a kínai hadsereg, az egyik felhasználó meg kívánta változtatni a ZTZ 96 / 96A / 99 / 99A típusú tankokból kilőhető DTC10-125 tankelhárító lövedék statisztikáit, a véleményének alátámasztása érdekében pedig titkosított dokumentummal támasztotta alá annak specifikációit. A fotón látott adatok jókora része régóta nem volt titok, a fórum moderátorai pedig a felhasználó kitiltásával együtt próbálták nagyon gyorsan törölni a fotót, de a hírek szerint éppen elegen mentették le és osztották tovább ahhoz, hogy örökre internetes közkinccsé váljon.

A vállalat Kotakuhoz eljuttatott állásfoglalásában újból hangsúlyozta, hogy megérti a játékosok legnagyobb realizmus iránti igényét, de szigorúan tilos a titkosított információk fórumán való megosztása. A fejlesztők kizárólag nyilvánosan elérhető információk alapján modellezik a játékban lévő járműveket, és nem szeretnék, ha illegális tevékenységek zajlanának a fórumán, veszélybe sodornák saját maguk vagy a társaik biztonságát a játékosok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!