Búcsúzhat a PlayStationtől a fősodratú Call of Duty

call of duty modern warfare 2 remastered videojáték
Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered
Vágólapra másolva!
Egy bennfentes szerint csak a Warzone marad biztosan elérhető a Sony konzolján.
Vágólapra másolva!

A gamerek egy nappal az üzlet bejelentése után is csak hüledezve barátkoznak az Activision Blizzard játékkiadó Microsoft általi felvásárlásával. A számítógépes és xboxos játékosok számára az üzlet pozitívumnak tűnik, hiszen az akvizíció várhatóan 2023 közepi lezárását követően a kiadó új játékai az első naptól fogva elérhetővé válnak majd a Game Pass havidíjas előfizetés kínálatában.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered Forrás: Activision

Mindeközben a legnagyobb veszteseknek tűnő PlayStation-rajongók egy része magas vérnyomással küzd, hiszen a Microsoft „játékonként eldől, mi lesz" kommunikációja ellenére nincsenek róla meggyőződve, hogy a felvásárlást követően az Activision Blizzard termékei megjelennek majd a Sony konzoljára. A Microsoft ugyanezzel a szöveggel állt elő a Zenimax felvásárlását követően, mostanra pedig kénytelen volt beismerni, hogy playstationösök elfelejthetik a Starfieldet, továbbá a The Elder Scrolls és a Fallout jövőbeli részeit.

A legnagyobb vihart természetesen a Call of Duty platformtól való esetleges búcsúzása kavarta, a remek informátorokkal rendelkező Jeff Grubb újságíró pedig hallott egy s mást az ügy kapcsán. Értesülései szerint a Microsoft mindenféle lehetőséget figyelembe véve számolgatott, hogy miféle stratégia szerint kezelje a hozzá jutó termékeket, és jelenleg csak a free to play üzleti modellű Call of Duty Warzone tűnik biztos maradónak a PlayStationön.

Grubb szerint a széria fősodratú részei csak PC és Xbox platformokra jöhetnek, hogy szolgálják a Microsoft hosszabb távú üzleti céljait, a playstationös verzió hiányából fakadó bevételkiesést pedig a Game Pass reklámköltségeként tarthatja majd számon a Microsoft.

Az újságíró ugyan a Microsoft saját kutatására alapozva állt elő mindezekkel, de egyelőre semmit sem érdemes készpénznek venni, hiszen a következő jó egy évben változhatnak a tervek, jelenleg valószínűleg a Microsoft sem hozott még végleges döntéseket a támogatott platformok ügyében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!