Vége lehet a Blackberry mobiloknak

blackberry key2 android okostelefon
Blackberry KEY2
Vágólapra másolva!
A vezérigazgató teljesen be kívánja fejezni a hardverekkel való foglalkozást.
Vágólapra másolva!

A hírek szerint végleg befellegzett a Blackberry márkajelzésű okostelefonoknak, az egyesült államokbeli OnwardMobility elveszítette a jogot a márkanév használatára. A kisvállalkozás eredetileg még tavaly piacra kívánt dobni egy fizikai billentyűzetes modellt, az üzleti felhasználónak szánt készülék az 5G-hálózatokat is támogatta volna, ám részben a chiphiány miatt folyamatosan csúszott a projekt.

Blackberry KEY2 Forrás: Blackberry

A névhasználat elvételének elsődleges okát állítólag nem a készülék csúszása jelenti, a Blackberry vezérigazgatója az álláspontját megváltoztatva nem kíván többé Blackberry márkajelzésű mobilokat látni a piacon, teljes mértékben szoftveres beszállítói és szolgáltatói fókuszt szeretne a vállalatnak.

A Blackberry 2015-ben fejezte be házon belül az okostelefonok tervezését, 2016-2020 között a kínai TCL segítségével dobta piacra az androidos modelljeit, az OnwardMobility tavalytól kezdve volt jogosult a névhasználatra. A TCL által gyártott készülékek ugyan jól sikerültek, de üzletileg nem bizonyultak hatalmas sikernek, ezek szerint John Chen vezérigazgató nem is számított a helyzet megváltozására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!