Felsülhet télen a Google csengője és kamerája

google nest cam battery biztonsági kamera
Google Nest Cam (Battery)
Vágólapra másolva!
Különösen az előbbi működését nem sikerült átgondolniuk a mérnököknek.
Vágólapra másolva!

Tavaly augusztusban nagyon megörültek a Google Nest vezeték nélküli kapucsengőkkel és biztonsági kamerákkal szemezők, a vállalat piacra dobta a népszerű modellek akkuról működő változatait. Ezek igény esetén továbbra is betáplálhatóak az áramhálózatról, de akiket nem zavar az akkujuk időnkénti manuális töltögetése, azok teljesen vezeték nélküli módban is használhatják azokat, így rendkívül gyorssá és egyszerűvé válik a telepítésük.

Google Nest Cam (Battery) Forrás: Google

Sajnos a tél beálltával fény derült egy apró bökkenőre az új termékek kapcsán: fagypont környékétől az Li-Ion akkumulátoraik nem képes töltést felvenni, ami kellemetlen helyzetbe hozta az olyan vevőket, akik a teljesen akkus működési lehetőség ellenére csatlakoztattak külső árambetáplálást a kütyükhöz.

A Nest Doorbell esetében a mérnökök fundamentális tervezési hibát vétve úgy döntöttek, hogy a hálózati áramot kizárólag a beépített akku töltésére használják. Közvetlenül nem táplálható be róla az eszköz, így amikor a hideg miatt kiesik a beépített akku a képletből, akkor a folyamatos tápellátás ellenére is csődöt mond az eszköz.

A Nest Cam biztonsági kameránál nem sikerült elkövetni ugyanezt a baklövést, hálózati tápellátás megléte esetén képes fagypont alatt működni. A meglepetés azokat érte, akik áramkábel kihúzogatása helyett a hozzá ajánlott Wasserstein napelemes kiegészítőt vették meg, az ugyanis csak a kamera akkuját tudja tölteni, így fagypont környékén ugyanúgy vége lesz a dalnak, mint a csengő esetében.

A Google megoldási javaslata, hogy fagypontos akkuproblémák esetén a vevők pattintsák le a Nest kütyüiket a helyükről, vigyék be azokat a házukba vagy a lakásukba felmelegedni, töltsék fel bent az akkuikat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!