Senki sem menekül a Microsoft-fióktól

windows 11
Utólag át lehet állni a helyi felhasználói fiók használatára, törölhető a kötelezően Microsoft-fiókkal létrehozott első profil
Vágólapra másolva!
A jövőben már a Windows 11 Pro beállításakor is kötelező lesz a használata.
Vágólapra másolva!

A Microsoft évek óta egyre erőszakosabban csatolja hozzá az online szolgáltatásait a Windowshoz, amelynek a legutóbbi látványos következménye az volt, hogy az otthoni felhasználóknak szánt Windows 11 Home telepítésekor kötelezővé tette a Microsoft-fiókos belépést. Még internetkapcsolat hiányában sem engedi a klasszikus offline fiók létrehozását.

Utólag át lehet állni a helyi felhasználói fiók használatára, törölhető a kötelezően Microsoft-fiókkal létrehozott első profil Forrás: Origo

Most az Ars Technica kiszúrta, hogy a következő főverziótól ugyanez a sors vár a Windows 11 Pro felhasználóira is, azok sem ússzák meg a rendszer telepítésekor a Microsoft-fiókba való belépést. Ebben az a ráció, hogy helyi fiók használata esetén nem telepíthetőek alkalmazások a Microsoft Áruházból, továbbá a többek közt híreket és időjárást tukmáló Vezérlők felület sem működik nélküle.

Természetesen a kezdeti telepítés megtörténte után lehetőség van létrehozni egy adminisztrátori jogosultságú helyi fiókot a számítógépen, majd abba átlépve törölhető az online belépéssel eredetileg készített felhasználói fiók. Ennek megfelelően továbbra is lehetőség lesz offline fiókkal használni a Windows 11-et, csak plusz időt és energiát visz majd el a beállítgatása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!