Lélektani hadviselésbe kezdhet a Microsoft

windows 11
Vízjel kerülhet az idei Windows 11-ben a háttérkép sarkára a nem támogatott számítógépeken
Vágólapra másolva!
Visszakergetné Windows 10-re a nem támogatott hardvereket használókat.
Vágólapra másolva!

A Microsoft biztonsági okokra hivatkozva rendkívül megemelte a Windows 11 rendszerigényét, a gyártótól függően három-öt évnél régebbi processzorokkal szerelt számítógépek hivatalosan nem kompatibilisek az operációs rendszerrel. Ettől függetlenül jelenleg vígan fut minden olyan PC-n, amely a Windows 10 tisztességes meghajtására is képes, a minimális informatikai ismeretekkel rendelkezőket legfeljebb üres fenyegetések és pillanatok alatt félresöpörhető akadályok gátolják az átállásban.

A nem támogatott számítógépeken vízjel kerülhet a háttérkép sarkára Forrás: Windows Latest

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Microsoft a gyakorlatban nem kíván mit kezdeni ezzel a helyzettel, azonban a Windows 11 nyáron vagy ősszel érkező második főverziójától bosszantani kezdheti a nem támogatott hardvereken lévő felhasználókat. A legújabb nyilvános előzetese lélektani hadviseléssel próbál majd megszabadulni a bosszantó figuráktól: a Windows Update felületén és az asztali háttérkép jobb alsó sarkába rakott vízjelen keresztül jelezni fogja a hardver nem támogatott állapotát.

A helyzet azért is érdekes, mert a Windows 11-et manuálisan telepítő felhasználóknak biztosan van némi műszaki érzékük és tudásuk, így ha ténylegesen baj lenne a nem támogatott hardver miatt a jövőben, akkor tudni fogják ennek okát, és képesek lesznek gond nélkül visszaállni a Windows 10 használatára. A jelzés inkább az olyan felhasználóknak lenne hasznos, akik nem ismerik a váratlan hibajelenségek okait, ők viszont biztosan nem fogják kézzel telepíteni az új rendszert.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!