Tényleg készülhet a Nintendo Switch 2

nintendo switch játékkonzol videojáték gaming gamer
Nintendo Switch
Vágólapra másolva!
Az NVIDIA kiszivárgott forráskódja árulkodott a kütyü létezéséről.
Vágólapra másolva!

Ígéretüknek megfelelően az NVIDIA számítógépes rendszerébe nemrég betört hackerek megkezdték a tulajdonukba került forráskódok kiszivárogtatását, ennek köszönhetően pedig információk érkeztek a 2019 óta pletykált Nintendo Switch 2 konzolról is.

Nintendo Switch Forrás: Lisa Fotios / Pexels

A DLSS képfelskálázási technológia forráskódjában elmerült adatbányászok számos utalást találtak az „nvn2" és az „NX" kódnevekre, állításuk szerint az előbbi a játékkonzol grafikus programozási felületét takarja, a másik pedig a következő generációs konzol kódneve. Ebből fakadóan úgy tűnik, hogy a DLSS elérhető lesz a terméken, a nagyobb számítási teljesítmény mellett a technológia rengeteget segíthet a szebb grafikájú és jobban futó játékok elkészítésében.

Ezzel még nem ért véget a móka, az adatbányászok a T234 és T239 jelzésű chipekre is találtak referenciákat, ezek potenciálisan a konzolba szánt rendszerlapkák, ARM Cortex processzormagokkal és NVIDIA Ampere architektúrás GeForce videóvezérlővel.

A jelenlegi első generációs Switch konzol NVIDIA Tegra X1 rendszerlapkát használ, így nem meglepő, hogy az utódjába is az amerikai vállalat szállíthatja a technológiát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!