Közelebb kerülhetünk a fizikai SIM nyugdíjazásához

sim kártyák
Photo prise le 27 septembre 2010 ŕ Paris de téléphones portables et de cartes SIM. Un vaste réseau, qui piratait les codes de sécurité des téléphones portables, vient d'ętre démantelé avec l'interpellation de neuf personnes dans toute la France, notamment des employés d'opérateurs de téléphonie mobile, a-t-on appris le 26 septembre 2010 auprčs des enquęteurs. AFP PHOTO ETIENNE LAURENT
Vágólapra másolva!
Az eSIM két kellemetlen limitációját is orvosolhatja az Android 13.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évtizedekben több lépcsőben nagyot csökkent a SIM-kártyák mérete, a következő lépés pedig a fizikai formában való megszüntetésük lesz, a telefonok és egyéb kütyük a jövőben elektronikusan tárolják majd az előfizetők azonosításához használt információkat. Ugyan eSIM-es termékek egy ideje már elérhetőek a piacon, ám a megoldás terjedését erősen lassította, hogy az eszközgyártók mellett a szolgáltatóknak is támogatniuk kell, plusz gyermekbetegségekkel küzd a technológia.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Etienne Laurent

Az utóbbira konkrét példát hozva kellemetlen, hogy a készülékekben az eSIM adatainak biztonságos tárolására használt modul jelenleg egyetlen SIM adatait képes fogadni, így a dupla SIM funkcionalitás nyújtásához két modult kell integrálni a mobilok alaplapjára, ami plusz helyfoglalást és költséget jelent.

Mishaal Rahman szoftverfejlesztő szerint most nagyon úgy tűnik, hogy az Android 13-mal a gondok megoldása érdekében a Google be fogja vezetni a 2020 közepén szabadalmaztatott Multiple Enabled Profiles (MEP) technológiáját. Ezzel kettő darab eSIM is tárolható egyetlen modulban, méghozzá a mindkét mobilhálózatra való szimultán csatlakozás lehetősége mellett, így költséghatékonyan teszi lehetővé a teljes értékű, dupla eSIM-es eszközök készítését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!