VPN kerül a Microsoft Edge böngészőbe

microsoft edge
Microsoft Edge 100
Vágólapra másolva!
Havi 1 GB adatforgalmat biztosít majd ingyen a felhasználók számára a vállalat.
Vágólapra másolva!

A népszerűségének növelése céljából a Microsoft már jó ideje folyamatosan extra funkciókkal tömi a második generációs Edge-et, ám a legújabb integrálni kívánt szolgáltatásra jó eséllyel kevesen számítottak: valamikor a közeljövőtől kezdve VPN-szolgáltatás lesz elérhető az alkalmazásban.

Microsoft Edge 100 Forrás: Origo

A hálózati adatforgalom plusz titkosítása a főmenüből lesz aktiválható, az Edge minden egyes elindításakor manuálisan kell majd bekapcsolni azt. A böngészőbe a Microsoft-fiókjukkal bejelentkezők havi 1 GB adatforgalmat kapnak ingyen, egyelőre nem világos, hogy mennyibe kerülnek majd a szolgáltatás fizetős bővítései.

A Microsoft Edge magánszféravédelmi szolgáltatását a CloudFlare nyújtja, ennek megfelelően a titkosított adatkapcsolaton átfolyó forgalom kezelése technikai és jogi értelemben is ennél a vállalatnál történik. A tájékoztatás szerint a CloudFlare 25 órán keresztül megtartja a felhasználó IP-címét, a meglátogatott webhelyek IP-címeit, az időbélyegeket, a használt kimenő és bejövő portokat, továbbá az egyedi felhasználói azonosítót.

Ennek megfelelően nem „no-log" típusú VPN-ről van szó, és kizárólag az Edge-en belül bonyolított adatforgalom esetén működik. Jól jöhet valódi IP-cím webhelyek elöli elrejtéséhez, a kémkedő ingyenes wifik ártalmatlanítására, a netszolgáltatók esetleges webhelyblokkolásainak kikerüléséhez.

A Secure Network névre keresztelt VPN-funkció első körben szelektíven válik majd elérhetővé a böngésző előzetes kiadásait tesztelők számára, az általános megjelenésének várható ideje nem ismert.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!