Újabb tűzoltásra van szükség a Google Pixel mobilokon

Google Pixel 6 Pro
Vágólapra másolva!
A májusi frissítésben a korábban elrontott rezgőmotort is igyekezett rendbe hozni a Pixel 6 modelleken a Google.
Vágólapra másolva!

A Google Pixel 6 szériás okostelefonjai egy rakás hibával jelentek meg, amiket sok hónap alatt, apránként igyekezett szoftveresen, utólag orvosolni a vállalat. Végül azonban sikerült a frissítésekkel újabb hibákat is produkálni, nagy felháborodást keltett például, amikor a rezgőmotor gyengült le váratlanul az aktuális modellekben.

Google Pixel 6 Pro Forrás: progamer

A májusi csomagban a biztonsági javítások mellé egyéb csiszolások is kerültek, és a gyenge haptikus visszajelzést is rendbe hozzák. Így egy hónapba telt, mire ezt a kellemetlenséget javították.

Elvileg a kijelző sem ébred már fel magától időnként, továbbá a launcher sem omlik össze bizonyos helyzetekben az újraindítás után. Ez utóbbi hibákat elvileg a régebbi Pixeleken is javították. A frissítés közzététele napokba, hetekbe telhet, ez megszokott gyakorlat a Google esetében. A fentieknél is fájóbb azonban a hazai felhasználók számára, hogy a Google támogatásának hiányában hazánkban (és sok más országban) még mindig nem működik az 5G és a VoLTE a Pixel 6 modelleken.