Büntetett előéletűek képzését támogatja a Google

Man,In,Handcuffs behind,caught,steel,arrest,bad,thief,concept,prisoner,cell,dange bilincs
illusztráció
Vágólapra másolva!
Emellett segítene a múltjuk nyilvános láthatóságának csökkentésében.
Vágólapra másolva!

Tavaly áprilisban a Google nonprofit szervezetekkel együttműködve bejelentette Career Readiness for Reentry programját az Egyesült Államokban. Ennek keretében büntetett előéletű személyek digitális készségfejlesztésére biztosított anyagi támogatást, hogy azok könnyebben visszatérhessenek a munkaerőpiacra, például képesek legyenek számítógép vagy mobileszköz használatával önéletrajzot készíteni és beadni, igénybe tudják venni a digitális kormányzati szolgáltatásokat.

Segítene a büntetésüket letöltöttek számára visszatérni a munka világába a Google Forrás: Shutterstock

Most a második körben jelentős bővítésen megy keresztül a program, a Google 8 millió dollár (2,96 milliárd forint) büdzsét biztosít a partner nonprofit szervezeteknek, hogy azok digitális készségeket és karrierspecializációkat oktassanak a megfogalmazása szerint „igazság-érintett" személyek számára.

Emellett a Google.org további 4,25 millió dollár (1,57 milliárd forint) keretösszegig hajlandó támogatni azokat az államokat, amelyek szeretnének kompatibilissé válni a büntetett előélet nyilvános adatokból való részleges vagy teljes eltávolítására kitalált Clear My Record eszközzel. Ez állítólag mesterséges intelligenciával generál kérelmeket, hogy a büntetőeljárásokban jogerősen elítéltek méltányossági alapon részben vagy egészében elrejthessék a nyilvánosság elől a múltjukat, amennyiben megfelelnek az ehhez szükséges feltételeknek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!