Egzotikus chippel jön a Poco olcsó mobilja

poco c40
A Poco C40-ben debütál a JLQ JR510 rendszerlapka
Vágólapra másolva!
A többség garantáltan sosem hallott még a rendszerlapkájának gyártójáról.
Vágólapra másolva!

Elméleti síkon a Poco június 16-án kívánja leleplezni a következő olcsó okostelefonját, azonban Xiaomi leányának vietnámi kirendeltségét elkerülhette ez az információ, a héten nagy vonalakban bemutatta a C40 modellt. A márkától elvárt módon a készülék sokat adhat kedvező áron, Vietnámban 3,49 millió dongba, durván 56 ezer forintba kerül majd kártyafüggetlenül.

A Poco C40-ben debütál a JLQ JR510 rendszerlapka Forrás: Poco

Ezért cserébe az ismeretlen oknál fogva még Android 11-gyel érkező készülék vevői 6,71"-es és 1600×720 pixeles IPS érintőkijelzőt, 5 MP-es előlapi kamerát, 13+2 MP-es hátlapi kamrarendszert, 4 GB memóriát, 64 GB háttértárat, 6000 milliamperes akkut, továbbá 18 wattos gyorstöltést kapnak.

A készülék legérdekesebb hardverét a rendszerlapka jelenti, a szokásos Qualcomm, MediaTek, vagy éppen Unisoc (Spreadtrum) helyett a sanghaji JLQ Technology vállalat JR510 modellje került bele. A döntő többség jó eséllyel még életében nem hallott erről a cégről, ami nem meglepő annak fényében, hogy csak 2017-ben alapították, ez a rendszerlapka az egyik első terméke.

A JR510 pontos specifikáció még nem ismertek, de a hírek szerint teljesítményre a Qualcomm Snapdragon 450 és a MediaTek Helio G35 ligájában játszik: 11 nm-es gyártástechnológiával készül, a Cortex-A55 magokból álló processzora nyolcmagos (4×2 GHz + 4×1,5 GHz), a grafikus vezérlője pedig ARM Mali-G52.

Hamarosan kiderül, hogy mennyire állja a sarat az újonc lapkatervező debütáló terméke.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!