Metalencséket fejleszt az LG az önvezető autókhoz

LG metalencse
Vágólapra másolva!
Ultravékony metalencséken dolgoznak, amik a kompakt önvezető rendszerekbe kerülnének.
Vágólapra másolva!

Az LG olyan különleges kameralencsék fejlesztésén dolgozik, amelyeket kompakt és alacsony fogyasztású, önvezető rendszerekbe építhetnek be az elektromos autókon belül. Az úgynevezett metalencsék fejlesztése kapcsán elért eredményekről az LG Innotek beszélt a napokban egy expón. Állítólag egy ilyen lencse tízezerszer vékonyabb, mint egy átlagos üveg vagy műanyag lencse.

LG metalencse Forrás: Nano Korea Expo

A leállított fejlesztésű folyadéklencséktől nagyon eltérnek a metalencsék, amelyek akár mikronvastagságúak is lehetnek. A képkezelő rendszerek drámai miniatürizálását tehetik lehetővé, és elvileg mobilokban vagy mikrokamerás megoldásokban is bevethetőek lehetnek.

Az LG több intézménnyel közösen folytatja a kutatásokat a fejlesztés felgyorsítása érdekében. Ugyanezen az expón egyébként tavaly a Samsung is megerősítette, hogy készül a metalencsék fejlesztésére. Ezek akár nagy szerephez is juthatnak az olyan rendszerekben, amelyek kizárólag kameraalapon működnek, LiDAR nélkül (a Tesla ilyet használ például, költségcsökkentések érdekében).