Bocsánatot kért a trágár ügyvezető igazgató

john riccitiello unity
John Riccitiello, a Unity Technologies ügyvezetője a Web Summit 2017 konferencián
Vágólapra másolva!
Csúnya jelzővel tarkított idiótáknak nevezte a nem pénzlenyúlós játékfejlesztőket.
Vágólapra másolva!

Óriási botrányt tört ki a múlt héten John Riccitiello körül, a hosszú időn keresztül az Electronic Arts játékkiadót is vezetett szakember egy interjúban kedvesen átfogalmazva a világ hülyéinek titulálta azt a nagyon kevés mobiljátékok fejlesztésével foglalkozó személyt és céget, akik nem a mikrotranzakciókon keresztüli pénzlenyúlásra fókuszálnak.

John Riccitiello, a Unity Technologies ügyvezetője a Web Summit 2017 konferencián Forrás: Web Summit / Wikimedia

A mobiljátékokban és konzolos-számítógépes videójátékokban is széles körben használt Unity játékmotort fejlesztő céget irányító Riccitiello azt találta nyilatkozni, hogy a mobiljáték-fejlesztők rendkívül kicsi táborát teszik ki a nem pénzlehúzásban utazók, köztük találhatóak a „legszebb, legtisztább, legbriliánsabb" emberek, egy részük viszont „a világ legnagyobb, kib×szott idiótáinak" táborába is tartozik.

A borítékolhatónak megfelelően óriási felháborodást váltottak ki a szavai, játékfejlesztők és játékosok változó politikai korrektséggel bírálták, egyes kritikusok szerint a Riccitiello-félék miatt került szégyenletes állapotba az ipar.

Riccitiello pár napig azzal védekezett, hogy kiragadták a szavait a kontextusukból, ám mostanra részlegesen feladta az álláspontját és bocsánatot kért. Állítása szerint nagyon rossz megfogalmazást választott, ráadásul nem fejtette ki kellő árnyaltsággal a véleményét, így megérti a felháborodást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!