Hasonlítani fog a régi önmagához a Facebook

facebook news coffee kávézó okostelefon smartphone hírolvasás reading news
Elsőként az USA-ban válik elérhetővé a Facebookon a Hírek fül
Vágólapra másolva!
Egy új fülön az ismerősök és a kedvelt oldalak bejegyzései kerülnek az előtérbe.
Vágólapra másolva!

A Facebookot már nagyon régóta kevéssé érdekelte, hogy a családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel való kapcsolattartásra lett kitalálva. Az általuk megosztott tartalmakat az előző évtized második felétől kezdve háttérbe szorították az olyan bejegyzések a hírfolyamban, amelyek a lehető leghosszabb ideig lekötötték a felhasználók figyelmét, és persze a legtöbb reklámbevételt generálták.

A Home részben a gépileg ajánlott tartalmak, a Feeds részben az ismerősök, oldalak, csoportok tartalmai jelennek majd meg Forrás: Meta

A szűklátókörű elképzelés pár éven keresztül anyagilag sikeres volt, azonban mostanra véget értek a szép idők, részben a TikTok sikere miatt a Facebooknak újból küzdeni kell a felhasználókért. Ennek megfelelően Mark Zuckerberg most bejelentette, hogy a nagyon közeli jövőtől kezdve két hírfolyam lesz: a felhasználók a Home névre kereszteltben tartalomkészítőktől láthatnak majd gépileg ajánlott tartalmakat, míg a Feeds az ismerőseik, a kedvelt oldalak, továbbá a csoprtjaik tartalmaira fókuszál, méghozzá időrendi rendezésben.

Az utóbbiban további szűrési lehetőségek is lesznek, szűkíteni lehet majd a barátok, a csoportok, az oldalak bejegyzéseire.

A dupla hírfolyamos rendszer a következő hetekben elsőként Android és iOS rendszereken válik általánosan elérhetővé, a belátható jövőben pedig a böngészős felületen is aktiválódik.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Facebook a többprofilos működést is teszteli, de nem világos, hogy az széles körben elérhetővé válik-e majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!