Elérhető a Microsoft Edge szuperbiztonságos módja

microsoft surface laptop,windows 10 s,notebook,
Microsoft Surface Laptop
Vágólapra másolva!
Még fel sem fedezett sebezhetőségek kihasználása blokkolható vele.
Vágólapra másolva!

Hetek óta nyilvánosan tesztelt újdonság vált mindenki számára elérhetővé a Microsoft Edge 104 megérkezésével, a céges rendszergazdák és a biztonságukra különösen adók a fokozott biztonságú üzemmóddal némi sebességet és kényelmet feláldozva elejét vehetik rengeteg a böngészőben lapuló, még fel sem fedezett sebezhetőség kihasználásának.

Háromféle üzemmód közül választhatnak az extra biztonságra vágyók Forrás: Origo

A fokozott biztonságú üzemmód két dolgot tesz: egyrészt kikényszeríti az Edge böngészőben az összes rendelkezésre álló, opcionális hardveres és szoftveres biztonsági funkció használatát, másrészt pedig letiltja a JavaScript kódok feldolgozásakor a sebesség növelésére kitalált just-in-time működést. Az utóbbi csak a forráskódok azon részét fordítja a processzor által közvetlenül végrehajtható gépi kódra, amelyekre ténylegesen szükség van, így nem kell szükségtelen munkára időt és erőforrásokat pazarolni.

Az új üzemmód gyárilag nem aktív, a bekapcsolására az Edge főmenü → Beállítások → Adatvédelem és biztonság → Fokozza a biztonságát a weben szekcióban van mód. A felhasználók a böngészési szokásaiktól és egyéb körülményektől függően háromféle mód közül választhatnak, manuálisan webhelyeket fehérlistázhatnak a hatálya alól, továbbá InPrivate-böngészéskor kényszeríthetik legszigorúbb mód használatát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!