Lehet, hogy ez minden idők 10 legjobb PlayStation 4 játéka?

Vágólapra másolva!
Bár nehéz rangsorolni a PlayStation4 játékait, a top 10-es listán az Inside, a Gran Turismo, a Death Stranding és az Alien Isolation mindenképpen szerepelnie kell.
Vágólapra másolva!
Forrás: vatera.hu

Miért a PlayStation 4 a valaha készült legjobb játékkonzol? A rutinos gamerek válasza egyértelmű: ár-érték arányban verhetetlen, ráadásul egyik konkurenciára sem fejlesztettek annyi játékot, mint erre a típusra. Ezért nem is egyszerű kiválogatni a széles merítésből a legjobbakat. Ráadásul használtan, a Vaterán kedvező áron vásárolhatod meg a PS4 konzolt és a PS4 játékokat is.

Bár a PlayStation4 játékok rangsorolására sokan vállalkoztak már, de az egyik legjobban sikerült magyar nyelvű összeállítást a témában Orosz Tamás készítette még tavaly. A videós a szubjektív rangsor tizedik helyére rögtön egy meglepő darabot hozott.

Inside

Az Inside ugyanis ritkán kerül be a legjobb PlayStation 4 játékokat sorrendbe állítók listáira. A magyar videós szerint azonban aki egyszer végig játszotta, soha nem felejti el az élményt. A logikai feladványokkal teletűzdelt kalandjáték során egy kisfiút irányítunk egy disztopikus világban, aki válaszokat keres arra, hogy miért szürke minden, és miért olyan furcsa mindenki.

Control

Az igazság odaát van. Vagy inkább odabent. A kilencedik helyre sorolt Control ugyanis egy önálló tudattal rendelkező épületben, az FBC paranormális jelenségeket kutató székházában játszódik. A Control bátran merít az X-aktákból, de a Max Payne hangulata is visszaköszön a játék során, melyet időnként enyhe horrorelemek tesznek még feszültebbé.

Beat Saber

Akár testedzésnek is ideális lehet a nyolcadik helyen tanyázó Beat Saber, ami pont azt tudja, amit a neve jelent: a játékos felé száguldó dobozokat kell a tempós zenére felaprítani fénykarddal. A PlayStation4 VR-játékai közül az egyik legjobb darabjának varázsa éppen egyszerűségében rejlik, és emiatt lehet jó szórakozás szinte mindenkinek.

Gran Turismo

1997 óta nem nagyon talál kihívókat az autóversenyes játékok között a Gran Turismo. Népszerűségét annak köszönheti, hogy valódi, létező versenypályákat modellezett le, nagyszerű a grafikai megjelenése, a felhasználók számára vonzó a licencelt autók magas száma. Az alkotók a legapróbb részletekig kidolgozták a járművek a vezetési szimuláció pontos, e kezelhetőség valós vezetési élményen alapul, a hangokat pedig valódi motorhangok alapján készítették.

A lista hetedik helyezettje így a Gran Turismo Sport, ami elképesztően valósághűre sikerült PlayStation4-en. Az élményt a VR (virtuális valóság) móddal is lehet fokozni, valamint egyedi autók kialakítására is lehetőség nyílik.

Detroit: Become Human

Hajszál választja el a filmtől, de azért mégiscsak inkább egy nagyon jól sikerült PS4 játék a Detroit: Become Human. A hatodik helyre sorolt futurisztikus kalandjáték valamikor a nem túl távoli jövőben játszódik a címadó amerikai iparvárosban. A főszereplő három emberszerű android az öntudatra ébredés határán. A hat évvel ezelőtti kalandjáték így olyan morális kérdéseket is feszeget, hogy vajon mit is jelent embernek lenni, és hol húzódik a határ robot és ember között.

Death Stranding

Sajnos egyre kevésbé a képzelet szüleményei a különböző természeti katasztrófák sújtotta Földön játszódó történetek. Ilyen sztori a lista ötödik helyén álló Death Stranding is, melynek főhőse a megtizedelt emberiség tagjai között egyfajta kapocsként rója a kopár vidéket, hogy fontos szállítmányokat juttasson célba. Az akciójáték igazi különlegessége a semmihez sem hasonlítható stílusa, amit Hideo Kojima rendezőnek köszönhet.

Batman: Arkham Knight

Eddig nem készült jobb denevéremberes játék PlayStationre a Batman: Arkham Knight-nál. A mai napig minden szuperhősjáték esetében ez a viszonyítási alap, ami egyben azt is jelenti, hogy kategóriája legjobbja. A legapróbb részletekig kidolgozott város és gonosztevői soha nem voltak még ennyire elevenek, de mind közül kiemelkedik Joker, akit ezúttal Mark Hamill – vagyis személyesen Luke Skywalker – személyesít meg.

Alien

Milyen játék az, ahol a főgonoszt nem lehet megölni? Röviden: jó. Hosszabban: olyan jó, hogy rögtön a PlayStation 4 játékokat számba vevő lista harmadik helyén találja magát. Az Alien Isolation újrateremti Ridley Scott filmjeinek világát, de a savköpő, éjfekete űrlény elől ezúttal csak elbújni lehet. Ha elkap, akkor game over, vagyis vége a játéknak.

Star Wars

A teljes VR-támogatásnak köszönhetően a Star Wars Squadrons úgy beszippant, mint egyetlen Csillagok háborúja játék sem. A történet egyszerű, mint a rajzszög, de úgysem az a lényeg. Amitől a Squadrons működik, azok az élethű űrcsaták. Ettől lesz igazán valóra vált gyerekkori álom, mert ki ne akarna egyszer egy harci űrhajó botkormánya mögé ülni.

Uncharted

Nem létezik a legjobb PlayStation 4 játékokat számba vevő lista Uncharted nélkül. Itt a negyedik rész rögtön az első helyre került. Az A Thief’s End alcímű epizódot a videós egyszerűen a tökéletes videójátéknak nevezi. A kincsvadászós kalandjátéksorozat utolsó epizódja nemcsak a történet, hanem mondanivalója miatt is sokkal több egy szimpla játéknál. Az akciójelenetek mellett legalább akkora hangsúlyt fektettek a főszereplők konfliktusaira és hétköznapjaira is, amitől igazi fotelba szögezős élmény lett az időközben megfilmesített játék.

A tíz legjobb PlayStation 4 játékról készült videót itt lehet megnézni: