Újabb gyártó készül kispórolni a töltőt a mobilos dobozból

Oppo SuperVOOC
Vágólapra másolva!
Egyes készülékeihez a jövő évtől már az Oppo sem csomagol töltőt, itt ez kifejezetten nagy probléma lehet.
Vágólapra másolva!

Az Oppo Reno8 széria európai bemutatóján Bill Zhany közölte: az Oppo a jövő évtől számos termékének a dobozából kiveszi a töltőket. Azt nem közölte, hogy melyek lesznek ezek a modellek. Állítása szerint van egy tervük, de nem lesz egyszerű elérni, hogy a vevőik hozzájussanak a SuperVOOC töltőkhöz. A terjeszkedéssel egyszerre ezeket a boltokban kínálják majd, és külön lehet majd az adapterket megvenni.

Oppo SuperVOOC Forrás: oppo

Mindez azonban hatalmas öngól lehet a gyártó számára. Európában továbbra sem igazán ismert az egyébként hatalmas márka, amely gyorstöltés terén az élen jár, a csúcsmobiljai bő fél óra alatt feltöltenek. De csak a gyári töltővel. Ha ezt kiveszi a dobozból a cég, és a vásárló az otthon kallódó, vagy bolti olcsó töltővel használja a márka mobiljait, a töltési idő a többszörösére nő.

A legtöbb töltőt elhagyó gyártó az USB PD szabványt használja, és a töltési sebességet nem igazán emeli, így az Apple vagy a Samsung esetén elég sok töltőből lehet válogatni, és eleve nem ígérnek csodát. A SuperVOOC-hoz hasonló technológiák azonban mindig újabb és újabb adaptert igényelnek, ellenkező esetben nem hozzák a gyártó által ígért számokat. A Reno8-ak például 18 wattra rontják a töltést 80 watt helyett, a gyári töltő ára külön pedig 40 angol font.