Remake készül az első The Witcher-játékból

the witcher videojáték
The Witcher: Enhanced Edition
Vágólapra másolva!
A modern közönség is megismerheti majd Ríviai Geralt első kalandját.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel mindenkit váratlanul ért meglepetéssel állt elő a CD Projekt, a szintén lengyel Fool's Theory fejlesztőcég segítségével remake formájában újragyártatja a The Witcher első részét. A 2007-ben csak számítógépekre megjelent termék volt a CD Projekt első munkája, és egyben Andrzej Sapkowski író fantasy univerzumának videójátékos debütálása. A fejlesztés korai stádiumában járó remake az Unreal Engine 5 játékmotort használja.

Kissé megkopott a The Witcher: Enhanced Edition prezentációja az elmúlt másfél évtizedben, de talán még ez a kisebbik probléma vele Forrás: CD Projekt Red

A The Witcher első része a megjelenését követően jó néhány frissítést kapott, modern számítógépeken is gond nélkül futtatható. Az eredeti kiadáshoz képest érdemben továbbfejlesztett Enhanced Edition verziója rutinszerűen másfél euró környékén is beszerezhető a digitális boltok leárazásain.

Ettől függetlenül a remake elkészítése indokolt, hiszen egyrészt a konzolos közönséghez egyáltalán nem jutott el a fantasztikus játék, másrészt pedig egyes mechanikák tekintetében már a maga idejében is körülményes volt.

Az első néhány órában szokni kell a kevésbé intuitív megoldásait, a modern közönség elszokott már az efféle kihívásoktól.

Viszont ha jól sikerül a remake, az a játékosok és a CD Projekt számára is nyerő volna, hiszen milliók számára válhatna elérhetővé és hozzáférhetővé a maga idejében túlságosan kevés figyelmet és elismerést kapott játékipari gyöngyszem.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!