Szobabiciklis számítógépasztalt készített az Acer

acer ekinekt bd 3 szobabicikli számítógépasztal
Munkamódban lehet gépelni és egerészni a lassú tekerés közben
Vágólapra másolva!
Dinamó is van benne, mobileszközök tölthetőek a megtermelt ingyenárammal.
Vágólapra másolva!

Váratlan manőverrel belépett a különleges irodai bútorok piacára az Acer, a CES-en leleplezett eKinekt BD 3 egyben szobabicikli és a számítógépasztal. Az elképzelés szerint a munka közbeni tekerés jót tesz az irodistáknak, bár konkrét egészségügyi előnyöket nem kíván reklámozni a termék kapcsán a gyártó.

Munkamódban lehet gépelni és egerészni a lassú tekerés közben Forrás: Acer

Az asztal munkamódban és sportmódban is használható. Munkamódban alacsony intenzitású a tekerés és normál pózban ülhet a használó, míg sportmódban nehezebbé válik a tekerés és előredőlt testhelyzetet kell felvenni. A biciklirészbe dinamó is került, a tekerés közben termelt árammal mobilok és egyéb kütyük tölthetőek, ezek csatlakoztatására USB-A és USB-C portok állnak rendelkezésre.

Az Acer szerint percenkénti 60-as fordulatszám mellett 75W áram termelhető meg egy óra alatt.

USB-n keresztül kütyük tölthetőek a tekerés során termelt árammal Forrás: Acer

A sejthetőnek megfelelően az eKinekt BD 3 mobilappal is rendelkezik, így a tulajdonosaik láthatják, hogy tekerés közben mekkora utat tettek meg, hány kalóriát égettek el, továbbá mennyi energiát termeltek.

Az asztal áprilisban kerül majd piacra, meglehetősen drámai 999 eurós, durván 400 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!