Alacsonyabb kezdőáron jöhet az iPhone 15

apple iphone 14 apple store
Kínai vásárlók nézegetik az iPhone 14 mobilokat a piacra dobásuk napján
Vágólapra másolva!
Túl drágának bizonyult az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus.
Vágólapra másolva!

Szokatlan módon árvágás lehet készülőben az Apple háza táján, egy számos alkalommal megbízható információkat szolgáltatott szivárogtatónak köszönhetően kiderült, hogy az idén ősszel érkező iPhone 15 és iPhone 15 Plus készülékek érdemben olcsóbban kerülhetnek piacra a jelenleg kapható elődeiknél.

Túl drága az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus Forrás: Apple

A dél-koreai forrás szerint ennek oka, hogy a jelenleg kapható elődeik a vártnál messze rosszabbul fogynak, még az Apple sem képes a végtelenségig feszíteni a húrt az árakkal. A mobilokat nem érdemes megvásárolni, hiszen az iPhone 14 érdemben nem jobb a 200 dollárral olcsóbban kapható iPhone 13-nál, akinek pedig van 900 dollárja az iPhone 14 Plus modellre, annak valószínűleg nem jelent problémát kiadni még 200 dollárt a rozsdamentes acélkeretet, jobb kijelzőt, továbbá sokkal komolyabb kamerarendszert kínáló iPhone 14 Pro Maxra.

A dél-koreai forrásnak nincsenek információi a lehetséges árvágás mértékéről, de jó eséllyel 100 dollár jellegű árcsökkentésre kell gondolni, így az iPhone 15 potenciálisan 699 dollárba, míg az iPhone 15 Plus 799 dollárba kerülhetne.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!