[Frissítve] Leállt az MSI Afterburner fejlesztése

msi afterburner
Tökéletesen legálisan ki tudná fizetni az MSI az orosz fejlesztőt, látszólag pusztán a szándék hiányzik
Vágólapra másolva!
Gamerek millió használják, de lassan egy éve nem kapott fizetést a készítője.
Vágólapra másolva!

Számítógépes játékosok tömegeit sokkolt bejelentést tett a többség által csak Unwinder néven ismert Alexey Nicolaychuk, az orosz fejlesztő leállította az MSI Afterburner fejlesztését. Ennek oka, hogy a bérének kifizetését a „politikai helyzetre" hivatkozva az orosz–ukrán háború kitörése óta megtagadja az MSI, noha a gyártó termékei a mai napig stabilan elérhetőek a szankciókkal sújtott Oroszországban.

Tökéletesen legálisan ki tudná fizetni az orosz fejlesztőt az MSI, látszólag pusztán a szándék hiányzik Forrás: Origo

Nicolaychuk a tavalyi évben az MSI-jal kötött szerződés rá eső részét teljesítve végig a megszokott módon támogatta az Afterburnert, hiszen a szankciók ellenére léteznek legális módszerek arra, hogy a cég eljuttassa hozzá a szerződésben foglalt fizetségét, nem véletlenül kaphatóak Oroszországban a termékei. Erre viszont nem került sor, mostanra pedig a programozó annyira valószínűtlennek tartja a helyzet rendezését, hogy nem tudja tovább vállalni a munkát, jó eséllyel egy másik főállású pozíció miatt önszorgalomból sem tud majd dolgozni a segédprogramon.

Az MSI Afterburnert számítógépes játékosok millió használják, a segítségével többek közt túlhajthatóak vagy alulhajthatóak a videókártyák, lehetőség van a játékok futtatása közben a képkockákra égetett OSD-felületen követni a hardverelemek kihasználtságát és a képkockasebességet, vagy épp erősen fluktuáló képkockasebesség esetén módot ad annak a lekorlátozására.

Frissítés: az MSI folytatni kívánja valamilyen módon a fejlesztést, részletekkel egyelőre nem szolgált a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!