Tévésorozat készülhet a Tomb Raiderből

Lara Croft-ALICIA VIKANDER Lu Ren-DANIEL WU
Alicia Vikander a filmben
Vágólapra másolva!
Emellett az Amazon Studios egy újabb tévéfilmet is legyártatna a szériához.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a videójátékok tévéképernyőkre való adaptálása, a The Witcher és a The Last of Us óriási sikerét követően a The Hollywood Reporter szerint az Amazon Studios megkezdte a munkát a Tomb Raider tévésorozatos feldolgozásán. Röviddel később a Deadline is jelentkezett a témában, forrása szerint a vállalat egy újabb filmet is szeretne készíttetni a szériából.

Nem lett átütő siker az Alicia Vikander főszereplésével készült filmfeldolgozás Forrás: Ilzek Kitshoff

Ezek nem meglepő fejlemények azután, hogy a következő nagy költségvetésű Tomb Raider-játékot is az Amazon fogja kiadni, a széria pedig jó alapanyagnak tűnik egy tévésorozathoz. Koncepcionálisan nem is hallatlan az elképzelés, sokak számára ismerős lehet a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején három évadot megélt Az elveszett ereklyék fosztogatói tévésorozat, Tia Carrere és Christien Anholt főszereplésével.

A sorozatos és tévés projektek állítólag rendkívül korai stádiumban vannak, csak annyit tudni, hogy a sorozat forgatókönyvének megírására Phoebe Waller-Bridge brit színésznő vállalkozott, de szerepelni elméletileg nem fog a produkcióban, már ha ténylegesen megvalósul.

Ennek megfelelően még arról sem esett szó, hogy ki játszhatja Lara Croftot az adaptációkban.

Az Amazon Studios próbál kompetitív maradni a konkurenciával a videójátékos feldolgozásokban, már hónapok óta forgatja a Fallout tévésorozat első évadát az Egyesült Államokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!