Vágólapra másolva!
Egyre komplexebbé válik a chiptervezés, az STMicro ezért a mesterséges intelligenciára és a felhőre bízza a folyamat egyre nagyobb részét.
Vágólapra másolva!

Az európai STMicroelectronics és a chiptervező szoftverekre szakosodott Synopsys az utóbbi napokban közölték, hogy most először az STMicro már mesterséges intelligenciát használt a Microsoft felhőjéből annak érdekében, hogy az megtervezzen egy működő chipet.

A jövőben egyre inkább erre a folyamatra támaszkodnak majd, ugyanis a chiptervezés egyre komplexebb, nehéz elfogadható időben megfelelni az ügyfeleknek.

chip Forrás: bloomberg

A Synopsys szoftvereit többen is használják egyébként, többek között a Samsung és az SK Hynix is. A tranzisztorok milliárdjainak pontos elhelyezése révén nagyot ugorhat a teljesítmény, ami azért fontos, mert miközben a chiptervezés elképesztően nehéz és időigényes feladattá vált, a piac és az ügyfelek egyre hamarabb akarják az újabb és újabb, erősebb megoldásokat. A mesterséges intelligencia és a felhő a kísérletezések, időigényes folyamatok fázisát gyorsítja fel. Minél nagyobb számítási kapacitás áll az AI rendelkezésére, annál gyorsabb és jobb eredményeket ad.