Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Koppintásra változhat a mobilok hátlapjának színe

tecno chameleon coloring technology
Ezerhatszáz árnyalatot támogat a Tecno Chameleon Coloring Technology
Vágólapra másolva!
Ezerhatszáz színárnyalatot támogat a Tecno különleges hátlapi panelje.
Vágólapra másolva!

Jó néhány androidos gyártó már évek óta használ színváltós festéseket a készülékeinek hátlapjain, az elsősorban fiataloknak szánt modellek között vannak a fényvisszatükrözéses effektet konzervatívan és hivalkodóan használók is.

Most a kínai Tecno gyártó új megoldással állt elő a telefonok hátlapjának igény szerinti és azonnali színezése érdekében, a Chameleon Coloring Technology névre hallgató megoldásával magán a telefonon beállítható egy appal, hogy az 1600 elérhető színárnyalat közül melyikben pompázzon a készülék hátlapja.

Chameleon nem kijelzőt használ a színek megjelenítéséhez, a paneljében elektromosan vezérelhető prizmák találhatóak, ezek állítgatásával befolyásolható, hogy milyen hullámhosszú környezeti fény tükröződjön vissza a felületéről. A működéséhez elhanyagolható mennyiségű áramellátásra van szükség, de a Tecno szerint a villantós panel naponta csak annyi energiát visz el, mint amennyit egy 5 perces videó megtekintése.

Még nem tudni, hogy végleges termékben mikor debütálhat a Chameleon Coloring Technology, a vállalat csak az általános bemutatását időzítette a Mobile World Congress-re.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről