Az Apple AirPods füleseket sem érdemes ellopni

apple, iphone apple watch, telefon, okosóra, iphone 14, airpods, apple event, 2022. 09. 07.
CUPERTINO, CALIFORNIA - SEPTEMBER 07: An attendee wears new AirPods Pro during an Apple special event on September 07, 2022 in Cupertino, California. Apple unveiled the new iPhone 14 as well as new versions of the Apple Watch, including the Apple Watch SE, a low-cost version of the popular timepiece that will start st $249. Justin Sullivan/Getty Images/AFP (Photo by JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Ugyanúgy megkereshetőek, mint az AirTags követőeszközök.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen meglepetések érhetik manapság az idejétmúlt műszaki ismeretekkel rendelkező tolvajokat, például a lakásuk ajtaján kopogtathatnak az ellopott holmikat kereső rendőrök. Alisabeth Hayden március elején Tokióból repült San Franciscóba, ám csak a gépről való leszállást követően nyilallt belé a felismerés, hogy a fennhagyta a kabátját, benne az Apple AirPods vezeték nélküli fülhallgatóival.

Egyre kevésbé éri meg az Apple termékeit ellopni, a távoli működésképtelenné tételük mellett a megkeresésük is lehetséges Forrás: Getty Images via AFP/Justin Sullivan

Az utaskísérő nem engedte vissza a repülőgépre, azonban lehozta neki a kabátját. Röviddel később feltűnt a nőnek, hogy nyitva vannak a ruhadarab zsebei és hiányoznak az AirPodsok, ám szerencséjére a fülhallgatók az AirTagekhez hasonlóan megkereshetőek az Apple Find My szolgáltatással.

Elsőként a repülőtéren belül utaztak erre-arra, majd egy San Mateóban lévő címen kötöttek ki.

A nő sikertelenül panaszkodott a United Airlines légitársaságnál, így a rendőrséget felhívva és az információkat átadva kiszállt a címre egy nyomozó. A házban egy repülőkre ételt szállító, külsős reptéri dolgozót talált, aki először tagadta, hogy bármit is tudna a hiányzó AirPodsokról, de a Find My rendszerből szedett bizonyítékot meglátva változtatott a történetén, állítása szerint egy másik reptéri dolgozótól kapta a fülest. Az utóbbi személyt is kikérdezte a nyomozó, ő szintén tagadta, hogy bármiféle köze volna a lopáshoz.

Hayden végül két hét után kapta vissza a fülhallgatóit, azonban rossz állapotban. Emiatt újból panaszt tett a légitársaságnál, mire az 272 dollár kártérítéssel és 5000 bónusz mérfölddel simította el az ügyet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!