Búcsúzik a Google Glass okosszemüveg

feltalálók, aranyköpések, tech-jóslatok
Sokan voltak, akik azt hitték, hogy a Google Glass a jövő. Tévedtek.
Vágólapra másolva!
Már a vállalati kiadása sem kapható, hamarosan teljesen megszűnik a támogatása.
Vágólapra másolva!

Egy évtizednyi sikertelen útkeresést követően a Google bármiféle ceremónia nélkül sírba tette a Glass okosszemüvegét, 2023. március 15-tel megszűnt a 999 dolláros Glass Enterprise Edition 2 modell forgalmazása. A tájékoztatás szerint a szemüveg szeptember 15-ig támogatott marad, ám ezután tényleg vége a dalnak, a rendszerszoftverének letölthetőségére is csak 2024. április 1-ig vállal garanciát.

A polgárpukkasztáson túl semmilyen célra sem vált be a Google Glass Forrás: Origo

Az egy évtizede bemutatott Google Glass viszonylag nagy port kavart, éppen elég technológia iránt érdeklődő látott fantáziát abban, hogy a hangutasításokkal vezérelhető eszköz egy pici kijelzőn képes információkat megjeleníteni a látóterük peremén. A széles publikum a beépített kamerája miatt már nem örült annyira az eszköznek, elsősorban attól féltek, hogy az ötletesen „glasshole"-nak elkeresztelt viselőik titokban fotókat és videókat fognak készíteni róluk.

A fogyasztói piacon való kevés gyakorlati haszna miatt a Google még 2019-ben teljesen vállalati termékké nyilvánította az okosszemüveget, specializált feladatok elvégzésére használható segédeszközként képzelte el a jövőjét, az ötlet szerint például raktárosokat segíthetett volna a munkájuk során. Az elmúlt években vajmi keveset lehetett hallani a Glass-ról, ami nem utalt átütő sikerre a vállalati szférában, így nem meglepő, hogy a Google-nél jelenleg zajló költségcsökkentési lépések jegyében végre elkaszálták a projektet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!