Lecsap az extrém felhasználókra a Google

laptop notebook home office ágy internetezés távmunka
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A Chrome mellett a Drive felhőtárhelyen is bevezetett egy új limitációt.
Vágólapra másolva!

A webes szolgáltatások felhasználóinak nagy része meglehetősen kiszámíthatóan viselkedik, így nem jelent problémát a fejlesztők számára a jellemző hibák és helyzetek kezelése, azonban mindig van egy kisebbség, akik a termékek végső határait feszegetve váratlan és felfoghatatlan dolgokat tesznek.

A Google szerint instabillá teheti a felfoghatatlan mennyiségű létrehozott fájl a Drive-ot Forrás: Ekaterina Bolovtsova / Pexels

A Google újabban lecsapni látszik erre az extrém rétegre, ennek keretében a napokban korlátozta, hogy a Chrome böngésző mennyi könyvjelzőt szinkronizálhat a felhasználók online fiókjaival. Erre azért volt szükség, mert egyesek képesek voltak százezernél is több könyvjelzőt felhalmozni a böngészőjükben, ami súlyos teljesítménybeli gondokhoz vezetett.

Most fény derült egy másik korlátozásra is, a Google Drive felhőtárhelyben rövid ideje legfeljebb ötmillió darab állomány hozható létre, ennek elérése esetén csak a meglévők közti szanálással állítható helyre a megszokott működés. A Google mostanra tisztázta, hogy ez a limit nem a tárhelyre feltölthető fájlok maximum számára vonatkozik, csak a tárhelyen közvetlenül létrehozott állományok számítanak bele, például a szolgáltatásban lévő szövegszerkesztővel és táblázatkezelővel készítettekre kell gondolni.

A Google szerint parányi az új limitáció által érintett felhasználók aránya.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!