Betiltotta az MSI videókártyáját az NVIDIA

nvidia msi geforce rtx 3060 ti super 3x
Megtévesztőnek találta az MSI GeForce RTX 3060 Ti SUPER 3X nevét az NVIDIA
Vágólapra másolva!
Túlságosan megtévesztő nevet adott az egyik termékének a közismert gyártó.
Vágólapra másolva!

Hallatlan jellegű konfliktus alakult ki a grafikus vezérlők piacán, elsőként a HKEPC számolt be a hírről, hogy az NVIDIA visszahívatta az MSI-jal a csak ázsiai piacokon való értékesítésre szánt GeForce RTX 3060 Ti SUPER 3X kártyamodelljét. A termék boltokba történő kiszállítását állítólag nagyjából egy hete kezdte meg a vállalat, így ténylegesen még csak limitált példányszámban vált elérhetővé.

Megtévesztőnek találta az MSI GeForce RTX 3060 Ti SUPER 3X nevét az NVIDIA Forrás: HKEPC / Twitter

A grafikus kártyák terén otthonosabban mozgók valószínűleg sejtik, hogy honnan fúj a szél: az NVIDIA a Turing generációban használta (1650, 1660 és 20xx széria ) a „Super" utótagot a „Ti" modelleknél picit gyengébb kártyavariánsainak azonosítására, azonban a GeForce RTX 3060-ból nincs ilyen kiadás. Az MSI kártyájának nevéből azt hihették volna a kevésbé tájékozott vevők, hogy a nem létező GeForce RTX 3060 Superről van szó, ami tisztességtelen lett volna velük és a rivális kártyagyártókkal szemben.

A most „betiltott" MSI GeForce RTX 3060 Ti SUPER 3X elátkozott terméknek tűnik, szinte teljes mértékben a rosszul fogyott MSI RTX 3070 Ti SUPRIM újrahasznosított változata, a nyomtatott áramköri lap és a hűtés is azonos a két termék között. A leginkább átcímkézésnek titulálható fejlesztése során az MSI arra sem vette a fáradtságot, hogy eltüntesse a hátlapi borításról a nem használt SUPRIM típusjelzést, így most az NVIDIA haragja miatt másodjára is megbukott javarészt ugyanaz a terméke.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!