Jön iPadre a Final Cut Pro és a Logic Pro

apple ipad final cut pro logic pro
Hamarosan iPadeken is használható lesz a teljes értékű Final Cut Pro és Logic Pro
Vágólapra másolva!
Előfizetéssel lesznek elérhetőek a professzionális szerkesztőappok a táblagépeken.
Vágólapra másolva!

Amatőr szinten az iPadek mindig is használhatóak voltak videók szerkesztésére és zenék készítésére, a célokra az Apple ingyen biztosítja hozzájuk az iMovie és a Garageband alkalmazásokat. Most végre a profiknak szánt termékeit is bejelentette a táblagépeire a vállalat, 2023. május 23-tól kezdve a Final Cut Pro és a Logic Pro is használható lesz a megfelelően erős modelleken.

Az Apple állítása szerint a videószerkesztő és zenekészítő alkalmazások táblagépes verziói funkcionálisan azonosak a számítógépes változataikkal, csak érintős és tollas kezelésre lettek optimalizálva, plusz igény esetén használhatóak egérrel és billentyűzettel is.

A kreatív alkalmazások természetesen igénylik a lóerőket, így a Final Cut Pro használatához legalább M1 chipes iPadre van szükség, míg Logic Pro minimum A12 Bionic chipet igényel. A 30 nap próbaidőt követően az alkalmazások külön-külön havi 4,99 dolláros vagy évi 49,99 dolláros előfizetésekkel lesznek elérhetőek, szemben az egyszeri díjért licencelhető számítógépes változataikkal.

Kontextusként Macen a videószerkesztő 300 dollárba, a hangszerkesztő pedig 200 dollárba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!