Kínosan magyarázkodik a Facebook az eddigi legfurább hibája miatt

Facebook logo meta zuckerberg
(FILES) This file photo taken on October 28, 2021 shows an illustration photo taken in Los Angeles of a person watches on a smartphone Facebook CEO Mark Zuckerberg unveiling the META logo. - Shares of Facebook parent Meta plunged 24 percent in opening trading February 3, 2022, weighing on the Nasdaq and threatening the stock market's four-day winning streak. (Photo by Chris DELMAS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Facebook törölte a kéretlen ismerősnek jelöléseket, elfogadott kéréseken keresztül szerzett új ismerősök viszont megmaradtak.
Vágólapra másolva!

A múlt héten minden idők egyik legfurább hibáját produkálta a Facebook, a mobilappjai automatikusan ismerősnek jelölték az olyan személyeket, akiknek az adatlapját megtekintették a felhasználók. Az ügyről megjelent kezdeti beszámolókat követően sokan arról panaszkodtak, hogy valójában olyanokat is ismerősnek jelöltek, akiknek az adatlapjait nem tekintették meg, sőt: volt aki állítólag nem is használta a Facebook mobilappot az üzemzavar idején, és mégis küldött ismerősnek jelöléseket.

Sokan állítják, hogy meg sem kellett tekinteni mások adatlapját a kéretlen ismerősnek jelöléshez Forrás: Getty Images/Tim Robberts

A Facebook rövid idő alatt megszüntette a globálisan jelentkezett hibát, magyarázattal sajnos nem szolgált az okát illetően. A cég csupán annyit volt hajlandó közölni, hogy az incidens során kéretlenül kiküldött és még függő státuszú ismerősjelöléseket mostanra automatikusan visszavonta, aki pedig időközben elfogadta az ismeretlenek jelöléseit, az megtarthatja az új ismerőseit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!