Tönkretette a Chrome funkcióját a Microsoft

internetezés laptop notebook munka számítógép
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem működik az alapértelmezetté állításának legkönnyebb módja.
Vágólapra másolva!

Egyre szélesebb kör által megerősített hírek szerint váratlan meglepetéseket hoztak a Microsoft áprilisi hibajavító kedden kiadott összegző frissítései. A felhasználók Windows 10 és Windows 11 alatt is arra panaszkodnak, hogy egyrészt a Google Chrome elindításakor mindig megjelenik a Gépház alkalmazás alapértelmezett programok beállítására használható felülete, másrészt pedig nem működik magában a böngészőben az alapértelmezetté állításra kitalált gomb.

Nem árulja el a Microsoft, hogy miért végezte el a hibajelenségeket okozott változtatásokat Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

A tapasztalatok alapján nem lehet mit kezdeni a bosszantó problémákkal. Az alapértelmezett böngészővé állításra kitalált gomb semmilyen módon sem bírható újból működésre, bár a megnyomására beugrik a Gépház megfelelő felülete, ahol pár kattintással elvégezhető a Chrome elsődleges böngészővé állítása, így ez még hagyján.

A két gond közül ténylegesen a Gépház alkalmazás beugrálása az irritálóbb a böngésző indításakor, ez látszólag nem érint minden felhasználót, a visszajelzések alapján a vállalati ügyfelek bosszankodtak miatta. A Microsoft támogatási fórumán panaszkodott egyik rendszergazda szerint a cégének mind a hatszáz számítógépe ezzel szórakoztatja a dolgozókat.

Hírünk írásáig a Microsoft nem adott magyarázatot a helyzetre, pedig biztosan a Windowsok áprilisi javításai váltották ki a hibajelenségeket, azok eltávolítását követően megszűntek a Chrome bajai.

A feltételezések szerint az Edge böngésző használatának legújabb erőltetési kísérletéről lehet szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!