Jöhet az okostelefonokba a GeForce videóvezérlő

MediaTek Dimensity 9000
Vágólapra másolva!
Jövőre debütálhat a MediaTek felső kategóriás rendszerlapkáiban.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem koronázta siker a Samsung és az AMD együttműködését a Radeon videóvezérlő mobilos rendszerlapkákba való eljuttatása terén, a Galaxy S22-ben használt Exynos 2200 órajeleit a vártnál sokkal jobban vissza kellett venni a jelentős fogyasztás és hőtermelés miatt, így viszont nem állta a sarat a Snapdragon 8 Gen 1 modellel szemben. Ezzel nem ért véget a dal, a vállalatok nemrég jelentették be, hogy a legjobbakban bízva folytatják az együttműködést a jövőben.

Hosszú története van a GeForce videóvezérlők ARM processzoros rendszerlapkákban való használatának Forrás: MediaTek

Most hasonló partnerségről számolt be a DigiTimes Asia, a forrásai szerint a MediaTek jövőre érkező egyes csúcs rendszerlapkáiban a megszokott ARM Mali helyett NVIDIA GeForce videóvezérlő dolgozik majd. A vállalat elméletileg Chromebookokba és okostelefonokba szánt chipekben is be kívánja vetni a licencelt grafikus technológiát.

Érdekességként a GeForce videókártyákban is dolgozó grafikus architektúrák már régóta elérhetőek ARM processzoros rendszerlapkákban, maga az NVIDIA készít ilyen termékeket, az elmúlt években szerveres felhasználási területekre és az autóipar kiszolgálására fókuszált. Viszont régebben a Tegra termékcsaládjával az okostelefonos piacra is próbált betörni a vállalat, a talán jövőre utódot kapó Nintendo Switch kézikonzolban is NVIDIA Tegra X1 rendszerlapka dolgozik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!