Funkciót veszítenek a Sonos egyes hangszórói

Sonos, Roam, hordozható, hangszóró, teszt
Fehér és fekete változatban elérhető.
Vágólapra másolva!
Nem lehet majd androidos eszközökről helyi zenefájlokat streamelni rájuk.
Vágólapra másolva!

Váratlan és meghökkentő bejelentést tett a Sonos, 2023. május 23-tól kezdve nem lehet majd az androidos mobilok vagy táblagépek háttértárain lévő zeneállományokat átjátszani számos régebbi termékére, eltűnik a mobilappjából a vezeték nélküli hangszórókon keresztüli lejátszásuk lehetősége.

A Roam modellek már támogatják a Bluetooth adatátvitelt Forrás: Sonos

A gyártó újabb Era 100, Era 300, Move, továbbá Roam termékei esetében továbbra is lesz mód a készülékeken lévő zenék streamelésére, ezek ugyanis már támogatják a szabványos Bluetooth adatátvitelt, így ha adott esetben rosszabb hangminőségben is, de elérhető marad a lehetőség.

A funkcióvesztés által érintett régebbi termékekkel rendelkezőknek azt ajánlja a vállalat, hogy másolják át a saját zeneállományaikat egy helyi hálózaton lévő adattárolóra vagy Plex-szerverre, esetleg töltsék fel azokat az Apple Music, a YouTube Music, vagy a Deezer zenestreamelőkbe, így továbbra is képesek lesznek a Sonos mobilappon keresztül lejátszani azokat.

A Sonos nem árulta el a funkció elvételének okát, azonban a vállalat már évek óta perben áll a Google-lel, a technológiájának ellopásával vádolja azt, potenciálisan ehhez lehet köze a váratlan fejleménynek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!