Kényelmi funkciókat kaphatnak a PC-s játékosok

microsoft xbox series kontroller controller gamepad videojáték gaming gamer
Xbox Series kontroller
Vágólapra másolva!
Idővel a Windows is támogatni kezdheti az xboxos Quick Resume funkciót.
Vágólapra másolva!

A napokban a Microsoft is tiszteletét tette a kézikonzolnak álcázott ASUS ROG Ally windowsos számítógép elérhetőségének bejelentése alkalmából rendezett sajtótájékoztatón, az xboxokért felelős Roanne Sones kommentjei alapján pedig nem kizárt, hogy a termékkategória reneszánszából idővel minden PC-s gamer profitálhat majd.

Sones szerint az új típusú kézikonzolok apropóján a vállalatnál elgondolkodtak azon, hogy érdemes lenne néhány a vevők kényelmét szolgáló funkciót elérhetővé tenni a számítógépes játékosok számára, konkrét példaként az xboxokon régóta használható Quick Resume-ot hozta fel. Ezzel az xboxosok úgy léphetnek ki az éppen futtatott játékból, hogy annak a memóriába betöltött adatait a konzoljaik egy az egyben lementik a háttértáraikra.

Emiatt a visszalépéskor teljesen ugyanott folytathatóak a játékok, ahol abba lettek hagyva, nem kell a főmenüből visszatölteni a legutóbbi mentett játékállást. A megoldás nem csak gyors és kényelmes, de sok esetben a haladás elvesztése is elkerülhető vele.

Egyelőre nincs kategorikus ígéret arra, hogy a funkció tényleg elérhetővé válik számítógépeken, plusz ha sikerül is megvalósítani, akkor a játékoknak jó eséllyel specifikusan támogatniuk kell majd. A kihívást részben az eltérő memóriakezelés jelentheti, a konzolok megosztott memóriát használnak, míg a gamer számítógépeken külön van a rendszermemória és a videómemória.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!