Forronganak a GeForce videókártyás gamerek

bethesda starfield
New Atlantis városa lesz az egyik népesebb bejárható terület a Starfieldben
Vágólapra másolva!
Az AMD lett a Starfield exkluzív műszaki partnere, jó eséllyel nem lesz támogatott a DLSS.
Vágólapra másolva!

A jól sikerült játékmenetes és magyarázós bemutatóját követően gamerek milliói számolják a napokat a Starfield megjelenéséig, a tervek szerint a nyílt világú és epikus méretű akció-szerepjáték 2023. szeptember 6-án jelenik majd meg Xbox Series konzolokra és számítógépekre.

Most a számítógépes közönségének egy része rossz hírt kapott, a Bethesda tájékoztatása szerint az AMD lett a Starfield exkluzív műszaki partnere. Ennek keretében a cég optimalizációban segédkező akciócsoportot bocsátott a játékfejlesztő rendelkezésére, hogy a termék a lehető legjobban fusson a Ryzen processzorokon és a Radeon grafikus vezérlőkön, továbbá biztosan jó legyen az FSR2 képfelskálázási technológia integrációja.

Ez efféle partnerségek nem szokatlanok a játékiparban, az NVIDIA is emberemlékezet óta társulgat efféle célokból játékfejlesztőkkel. A videókártyáival rendelkezők körében azért keltett felháborodást a bejelentés, mert a hivatalos partnerség miatt a Starfield valószínűleg nem fogja támogatni az exkluzívan a GeForce RTX videókártyákon használható, jobb minőségűnek tartott DLSS képfelskálázást, ennek megfelelően pedig a DLSS 3-tól elérhető hamis képkockagenerálást sem.

A panaszosok pont a Starfieldben nem lesznek képesek használni a grafikus kártyáik legjobb extra funkcióit.

Viszont jó hír, hogy az NVIDIA DLSS-től eltérően az AMD FSR2 legalább hardverfüggetlen megoldás, a sugárkövetéses és anélküli Radeon, GeForce, továbbá Intel Arc videókártyákon is bekapcsolható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!