Különösen hasznos fejlesztés jön a Firefoxba

mozilla firefox
A címsorba kattintást követően alul a műveletek gombot kell kiválasztani, mire megjelennek a funkciók gyors elérésére használható címkék
Vágólapra másolva!
A címsoron keresztül elérhetőek lesznek egyes beállítóoldalak és funkciók.
Vágólapra másolva!

A haladó felhasználóknak szánt Vivaldi böngésző egyik kezdetektől fogva elérhető és közkedvelt funkcióját az F2 gomb lenyomásával behozható gyorskereső menü jelenti, ezen keresztül gépeléssel rá lehet keresni a böngésző különböző funkcióira, böngészéssel kapcsolatos műveleteket lehet végeztetni.

A címsorba kattintást követően alul a műveletek gombot kell kiválasztani, mire megjelennek a funkciók gyors elérésére használható címkék Forrás: Origo

Egy ehhez hasonló fejlesztést már tavaly nyár óta tesztel a Mozilla, most pedig nagyon úgy tűnik, hogy a 2023. július 27-én megjelentetni tervezett Firefox 116-tól kezdve már alapértelmezetten elérhető lesz a felhasználók számára: a címsor új Műveletek gombján keresztül listáztathatóvá és gépeléssel szűkíthetővé válnak egyes funkciók.

Ez megkönnyíti a Firefoxot billentyűzettel kezelők dolgát, adott esetben pedig bárkinek megspórolhat némi kattintgatást és keresgélést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!