Új driverrel gyorsulnak az Intel Arc videókártyák

intel arc a750 limited edition videokártya grafikus kártya
Intel Arc A750
Vágólapra másolva!
Ezúttal a DirectX 11-es játékok profitálnak majd a meghajtót érintő fejlesztésekből.
Vágólapra másolva!

A gyerekcipőben járó meghajtószoftverek óriási mértékben visszafogták az első generációs Intel Arc videókártyákat a piacra kerülésükkor, jórészt csak a Vulkan és a DirectX 12 programozási felületeket használó játékok teljesítettek rajtuk az elvárt módon. A vállalat mérnökei fáradhatatlanul dolgoznak a helyzet javításán, több körben óriási előrelépéseket hozott meghajtófrissítéseket adtak ki, a tavasszal befutott driver átlagosan 43%-kal javította a DirectX 9-es játékok teljesítményét.

Arc A750 kártyán végezte az összehasonlításokat az Intel Forrás: Intel

A trend folytatódik, az Intel tájékoztatása szerint a hamarosan elérhetővé váló következő meghajtó szintén nagy durranás lesz, 1080p felbontásban átlagosan 19%-kal növeli a DirectX 11-es játékok átlagolt képkockasebességét, plusz a képkockaidőkön is rengeteget javít, az utóbbi a simának érződő futás miatt kritikus.

Az összehasonlításhoz Core i5-13400F processzoros és Arc A750 videókártyás konfigurációt használt a vállalat, a gyorsulás a grafikus vezérlő első hivatalosan elérhető driveréhez képest értendő. Érdekességként Core i9-13900K processzor mellett 12% az átlagolt plusztempó, ezek szerint minél gyengébb a használt központi egység, annál többet számítanak a mostani optimalizációk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!