Egy ideig valószínűleg nem látunk ennél megdöbbentőbb női okostelefont

Vágólapra másolva!
Valami olyan történt a berlini IFA kiállításon a Honor bemutatóján, amire tényleg nem számítottunk. A kínai cég ugyanis retiküllé alakította az okostelefont.
Vágólapra másolva!

Egészen konkrétan az történt, hogy a Honor összefogott mindenféle divattervezővel (például Burberry), grafikussal és művésszel, hogy elképzeljék, mégis hogyan nézne ki egy okostelefon, ha olyan divatkiegészítőként hordanák, mint egy elegáns női táskát.

Forrás: Honor

Az ennek nyomán létrejött, de egyelőre még csak koncepciótelefonként létező Honor Magic V Purse ezzel a gyártó szerint egy új termékkategóriát teremtett, aminek a fizikai és digitális szavakból összevont "figitális" fantázianevet adták, ami annyira szörnyen hangzik, hogy még egyszer nem vagyok hajlandó leírni.

Mindemellett a telefon meglehetősen gyanúsan hasonlít a Honor korábbi anyacége, a Huawei által még 2019-ben bemutatott Mate X-re. Hogy tényleg azt hasznosították-e újra, vagy csak véletlenül néz ki pont úgy, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre annyi történt vele, hogy adtak neki egy divatos színt, valamint rátettek két zsanért, mire különbő cserélhető pántokat és láncokat rákapcsolni.

A telefon nem csak ezzel illeszthető az épp aktuális öltözethez vagy hangulathoz, hanem kvázi a "retikül" elejeként szolgáló kijelző testreszabhatóságával is, amihez fentebb már említett divatcégek és tervezők készítettek mindenféle képet és animációt.

Igazából erre nehéz mit mondani, mert az egész egyszerre nevetséges, de valahol azért ötletes is, de leginkább teljesen lehetetlennek tűnik a gyakorlati használata. A két legfontosabb kérdés például, hogy retikülként hordva milyen hamar fogják a felhasználók összetörni a kijelzőt, illetve, mivel a kijelzőnek mindig aktívnak kell lennie, hogy a koncepciónak legyen értelme, vajon mennyire hamar merül le az akksi?

Forrás: Honor

Akárhogy is, arról egyelőre nincs szó, hogy a Honor mikor (már ha valaha) szeretné piacra dobni ezt a telefont, és akkor mennyire kerülhet majd. Mindenesetre a cég tervezi megnyitni a platformot kreatív szakemberek és amatőrök előtt világszerte, hogy mindenki megmutathassa, mit hozna ki egy telefon-retikülből, úgyhogy valamennyire azért mégis csak komolyan gondolhatja ezt az egészet a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!