Hackermacska bénította meg a kórház szervereit

gépelés, chat, lelki állapot, illusztráció
NEW YORK - OCTOBER 15: Jay Jay, an Iams trained cat, demonstrates his computer skills during a press preview for the 6th Annual CFA Iams Cat Championship at Madison Square Garden on October 15, 2008 in New York City. The cat show will feature New York's largest feline shopping mall and a cat adoption garden. Michael Nagle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Körülbelül négyórás informatikai üzemzavart okozott a szokatlan támadó.
Vágólapra másolva!

A The Register belsős forrásának jóvoltából abszurd informatikai incidensre derült fény, amely alapján emberi hackerek sem feltétlenül szükségesek a kórházak informatikájának lelövéséhez, akár egy macska is kibabrálhat az Amerikai Egyesült Államok kormányával.

Hírhedtek a klaviatúrákon való járkálásról és a rájuk fekvésről a macskák Forrás: AFP/Michael Nagle

Az eset szeptember közepén történt a Missouri állambeli Kansas City-ben, a háborús veteránok segítésére szakosodott Veterans Affairs Medical Center szervereinek egy csoportja körülbelül négy órára leállt, miután törlődtek a működésüket szabályozó profilok. Az incidensért felelős rendszergazda otthonról dolgozott, állítása szerint a kiszolgálók állítgatása során ráugrott a macskája a billentyűzetre, a gombok nyomogatása során pedig törölte a profilokat.

Az informatikai vezetőt nem zaklatta fel az incidens, lezárta az ügyet azzal, hogy emiatt tart inkább kutyát.

A kiadvány megkeresésére a kórház megerősítette az üzemzavar tényét, azonban nem kívánta megerősíteni vagy megcáfolni a forrás történetét. A szóvivő szerint a malőr nem befolyásolta a páciensek ellátását, írta meg a TechWorld.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!