Kérdésessé vált az Apple Card sorsa

apple card
Apple Card
Vágólapra másolva!
Bő egy éven belül elbúcsúzhat egymástól az Apple és a Goldman Sachs.
Vágólapra másolva!

A CNBC exkluzív értesülései szerint a végéhez közeledhet minden idők egyik legnagyobb techcég és pénzintézet közti együttműködése, miután az Apple felajánlotta a Goldman Sachs számára, hogy 12-15 hónapon belül felmondhatja a kettejük közti szerződést.

Eddig csak veszteséget hozott a Goldman Sachs számára az Apple-lel való üzletelés Forrás: Blocks / Unsplash

Ez kettő termék sorsát teszi kérdésessé, miután az Apple Card hitelkártyát, továbbá a hozzá igényelhető megtakarítási számlát is a Goldman Sachs kezeli a háttérben. A pénzügyi termékek jelenleg kizárólag az Egyesült Államokban érhetőek el, az ügyfelek számára rendkívül kedvező feltételeik miatt pedig a közismert pénzintézetnek óriási veszteségeket kell lenyelnie miattuk.

„Az Apple és Goldman Sachs elkötelezettek a kimagasló élmények nyújtása mellett, hogy segítsék az ügyfeleket az egészségesebb pénzügyi életben. A díjnyertes Apple Card remek fogadtatásban részesült az ügyfelek részéről, további innovációkat kívánunk szállítani számukra, szeretnék a lehető legjobb eszközöket és szolgáltatásokat a rendelkezésükre bocsátani" – reagált az ügyben való megkeresésre az Apple.

Korábbi pletykák alapján az Apple már régóta dolgozik azon, hogy banki partner bevonása nélkül, saját maga biztosíthassa a pénzügyi szolgáltatásokat az ügyfelek számára. Nem tisztázott, hogy a Goldman Sachs számára állítólag felkínált menekülőútnak mennyi köze van ehhez a törekvéshez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!