Olcsó okosotthonos szenzorokat dob piacra az IKEA

ikea parasoll
Az efféle kütyük esetében megszokott módon két darabból áll a Parasoll nyitásérzékelő, az egyik egység a keretre megy, a másik pedig a nyílászáróra
Vágólapra másolva!
Mindhárom 10 euró alatt lesz, a biztonságra és a kényelemre fókuszálnak.
Vágólapra másolva!

Folytatja az okosotthonos eszközök piacra dobását az IKEA, tájékoztatása szerint a következő hónapokban három olcsó szenzor válik majd elérhetővé a boltjaiban, amelyek a legfontosabb kényelmi és biztonsági kihívásokra próbálnak megfizethető megoldást nyújtani. A termékek vezeték nélküliek, támogatják a Matter kommunikációs protokollt, házon belül az IKEA Dirigera hubbal kompatibilisek.

Akár kültéren is használható az IKEA Vallhorn mozgásérzékelő Forrás: IKEA

A talán legtöbbek számára érdekes újdonság a Vallhorn mozgásérzékelő, a segítségével akár tíz okosizzó felkapcsolására is lehetőség van, bár némi tudással és kreativitással persze drámaian kiterjeszthető lehet a használati lehetőségeinek köre. A kütyü várhatóan januárban kerül piacra, 3000 forintnak megfelelő 7,99 eurós áron.

A másik nagy érdekességet az ajtók és ablakok esetén is használható Parasoll nyitásérzékelő jelenti, az áprilisban érkező eszközzel ellenőrizhető a nyílászárók állapota, továbbá értesítést kaphatnak a váratlan kinyílásról vagy becsukódásról a felhasználók.

Két darabból áll a Parasoll nyitásérzékelő, az egyik egység a keretre megy, a másik pedig a nyílászáróra Forrás: IKEA

Végül a júliusban érkező Barding is hasznos lehet, ez egy vízszivárgás-érzékelő, stratégiailag megfelelő helyre rakva riaszt a kéretlen víz megjelenéséről. A Parasoll és a Barding egyaránt 9,99 euróba kerülnek majd, ami olyan 3800 forintot jelent.

Riaszt a kéretlen víz megjelenése esetén a Barding szenzor Forrás: IKEA

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!