Még többen férnek hozzá a YouTube játékaihoz

Angry Birds
Vágólapra másolva!
Felhős futtatással működnek a Playables menüben elérhető játékok.
Vágólapra másolva!

Új módon kívánja lekötni a felhasználók figyelmét a YouTube, az új Playables menüjében egyszerű játékokat fog kínálni a Premium havidíjas csomagjával rendelkezőknek. A fejlesztés szűk körű nyilvános tesztelése még szeptemberben megkezdődött, de a napokban látszólag erősen bővülni kezdett a hozzáféréssel rendelkezők köre, a YouTube sorra küldi a tájékoztató e-maileket az ügyfeleknek a Playables-ről és a kipróbálási lehetőségéről.

Többek közt az Angry Birds Showdown is elérhető a YouTube-on át felhős futtatással Forrás: Rovio

A Playables kínálatában lévő játékokat nem kell letölteni, felhős futtatással működnek, mobileszközön és számítógépes böngészőkben is elérhetőek. Jelenleg 37 játék található a kínálatban, köztük olyan klasszikusokkal, mint az Angry Birds Showdown, a Brain Out, vagy épp a Daily Solitaire.

A YouTube tájékoztatása szerint aki hozzáférést kap a Playables-höz, az a Felfedezés részben tud belépni a játékok indítását lehetővé tevő menübe. A jelenlegi álláspont szerint a teszteléshez csatlakozó Premium-előfizetők 2024. március 28-ig érhetik majd el a játékokat, ebből ítélve feltehetően a tavasszal születhet végleges döntés arról, hogy univerzálisan bevezetik-e a játékfuttatási lehetőséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!