Indulhat Európában a Threads közösségi oldal

meta threads
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Belsős forrás szerint decemberben várható az elérhetővé válása.
Vágólapra másolva!

Nemrégiben már érkeztek arra utaló jelek, hogy a Facebook és az Instagram anyacégeként funkcionáló Meta hamarosan az Európai Gazdasági Közösség országaiban is elérhetővé teheti a Threads közösségi oldalát. Most újból ilyen hír érkezett, ezúttal a The Wall Street Journal forrása állítja, hogy az eddigi legnagyobb terjeszkedését végrehajtva decemberben rajtolhat el a világ ezen táján a szolgáltatás.

Az európaiak állítólag regisztráció nélkül is böngészhetik majd a Threads tartalmait Forrás: Azamat E / Unsplash

Az Elon Musk előtti Twittert bevallottan klónozni próbáló Threads a világ legtöbb táján július hatodikán vált elérhetővé, az iránta való kezdeti érdeklődés pedig messze felülmúlta a várakozásokat, öt nap alatt sikerült elérnie a 100 millió regisztrált felhasználót. Viszont a félkésznek sem mondható állapota miatt a közösségi oldalt kipróbáltak olyan háromnegyede elég gyorsan köddé is vált, így az európai rajt második esélynek mondható az időközben érdemben kiforrottabbá vált Threads számára.

Mark Zuckerberg cége eredetileg az EGT-országokban is rögtön el kívánta indítani az új közösségi oldalt, azonban főként a digitális piacokról szóló jogszabály akadályokat gördített a terv elé, a személyes adatok védelmével és kezelésével kapcsolatos okok jelentették a banánhéjat. Mostanra sikerülhetett megoldani a problémákat, plusz a WSJ forrása szerint a Threads-ben lévő tartalmak bejelentkezés nélkül is elérhetőek lehetnek a régióban, szintén jogi megfelelőség miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!