Tényleg jön a chatbot a Windows 10-be

laptop notebook noteszgép számítógép windows 10
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Mindenki eldöntheti, hogy ez jó vagy rossz hír-e a számítógépezőknek.
Vágólapra másolva!

Megerősítette a néhány nappal ezelőtt felröppent pletykákat a Microsoft, a következő hónapok során hullámokban elérhetővé válik a Windows 10-ben is a Windows Copilot chatbot. Teljes körben már csak a rendszer legutolsó 22H2 főverziója támogatott, a korábbi kiadások nem kapják meg az újdonságot.

Így néz ki a megnyitott Copilot chatbottal a Windows 10 Forrás: Microsoft

A Microsoft tájékoztatása szerint ez teljesen ugyanaz a chatbot, mint aminek az elérhetővé tételét az elmúlt hetekben már a Windows 11-ben is megkezdte, bár adatvédelmi okokból az Európai Gazdasági Térség országaiban élőknél egyelőre nem jelent meg.

A Copilot chatbot ezúttal minimum rendszerkövetelményeket is kapott, ám a Windows 10-es számítógépek nagyja ezeket gond nélkül teljesíti, a futtatásához minimum 720p felbontású kijelzőre és 4 GB rendszermemóriára van szüksége.

A Microsoft azzal indokolja a Copilot visszaportolását a Windows 11-ből, hogy szeretné, ha minden felhasználó maximális értéket kapna a windowsos számítógépétől. A pletykák szerint valójában arról van szó, hogy így további olyan 1 milliárd számítógépen lesz elérhető a chatbot, ami kellően meggyőző érv lehet a külsős fejlesztők számára, hogy saját készítésű beépülőkkel bővítsék a tudását.

Az új funkció bevezetése ellenére nem változott a Windows 10 várható életciklusa, a Microsoft tájékoztatása szerint a legtöbb kiadása 2025. október 14-én kap majd utoljára biztonsági frissítést, ebbe beleértendőek az otthoni és céges számítógépek javán futó Home és Pro változatok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!