Amerikában is terjed a gyerekeket támadó tüdőgyulladás - immár járványként kezelik

baba, csalánkiütés
Az ekcéma mellett a másik gyakori bőrtünet a csalánkiütés gyerekeknél. Az erősen viszkető, csoportokban kialakuló kiütések a végtagok mellett a mellkas, has, hát területén jelentkezhetnek. A gyermekkori csalánkiütést leggyakrabban vírusok okozzák, de többek közt ételek, pollenek és kozmetikumok is előidézhetik, okainak felderítése ezért néha komplex kivizsgálást igényel.
Vágólapra másolva!
Kína után előbb Európában, most meg már az Amerikai Egyesült Államokban is azonosították a gyerekeket megbetegítő tüdőgyulladás-típust.
Vágólapra másolva!

Az ohiói egészségügyi hatóságok az elmúlt napokban arra figyelmeztettek, hogy az államban megszaporodtak a tüdőgyulladásos esetek a gyermekek körében – adta hírül a The Independent.

Warren megyei egészségügyi körzet szerdai közleménye szerint augusztus óta 145 tüdőgyulladásos esetet jelentettek három és 14 év közötti gyermekeknél.

Az egészségügyi körzet keddi első sajtóközleményében megerősítette, hogy a terjedő betegség az átlag feletti esetszámok miatt „járványnak" minősül.

Amerikában is terjed a gyerekeket támadó tüdőgyulladás - immár járványként kezelik. A kép illusztráció! Forrás: https://www.allergiakozpont.hu/hirek/6-betegseg-ami-kiuteseket-okozhat-a-baba-laban

A közelmúltban megjelent sajtóhírek összehasonlították a mikoplazma tüdőgyulladás, azaz a „fehér tüdő szindróma" eseteinek megugrását Ohióban és Kínában egyaránt, párhuzamot vonva a kettő között.

Az amerikai állami egészségügyi tisztviselői azonban arra figyelmeztettek, hogy a járvány nem kapcsolódik Kínához – vagyis az ohiói orvosok által észlelt törzsek szerintük nem terjednek országról országra.

A múlt héten Németországban bejelentették az első mikoplazmás tüdőgyulladás eseteit, az

Egészségügyi Világszervezet szerint viszont akkor még arról számolt be, hogy szó sincs világjárványról.

A németeknél is arról számoltak be, hogy a legtöbb ilyen diagnózisban szenvedő beteg gyermek. Az orvosok jelentése szerint a fertőzés 5 és 16 év közötti gyerekeket érintett - írja a Világgazdaság.