Hamis iPhone-t kaphat, aki az Apple-től házhoz szállítással rendel

apple store iphone 15 tim cook
Vásárlók Tim Cook vezérigazgatóval fotózkodnak egy Apple Store kereskedésben az iPhone 15 piacra kerülésének napján
Vágólapra másolva!
Jó eséllyel valahol a logisztikai láncban cserélik ki az okostelefonokat. Egyelőre csak az angol piacon bukkant fel ez a trükk, de ki tudja, nem terjed-e tovább.
Vágólapra másolva!

A jelek szerint komoly lopási problémával küzd az Egyesült Királyságban az Apple, az elmúlt hetekben egyre csak érkeztek a panaszok, hogy a gyártó webshopjából közvetlenül rendelt iPhone 15 mobilok dobozaiban androidos hamisítványokat vagy régebbi iPhone-okat találtak a vevők. Olyan beszámoló is érkezett, hogy lopás miatt az IMEI-kódon át letiltott eszközt kapott a vevő.

Egyelőre jobban teszik a britek, ha boltban veszik az iPhone 15-öt Forrás: Apple

További súlyos probléma a vevők számára, hogy teljesen felkészületlenül éri őket a helyzet, így semmiféle bizonyítékot sem képesek felmutatni az Apple számára, hogy tényleg hamis vagy régebbi mobilt kaptak. Voltak olyanok, akik némi szenvedés árán képesek voltak meggyőzni az ügyfélszolgálatot egy cserekészülék küldéséről, másoknak viszont nem volt ekkora szerencséjük.

Konkrét példaként az Apple fórumán „Chris-J-88" nevet használó panaszos egy hamis iPhone 14 Pro Maxot kapott a valódi iPhone 15 Pro Max helyett, de sem az Apple, sem a bankja, sem pedig a rendőrség nem kívánt foglalkozni az ügyével.

Elbukott 1200 fontot, olyan 532 ezer forintot.

Az eddigi beszámolók alapján az a legvalószínűbb, hogy a tolvajok valahol a logisztikai láncban lehetnek, potenciálisan a futárcégeknél dolgozhatnak, de egyelőre nem érdemes ujjal mutogatni. Annyi biztos, hogy az Apple kénytelen lesz kezdeni valamit a helyzettel, ez így nem mehet tovább.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!