Letiltanák a brit fiatalkorúakat a pornóról

Erotic moments of couple in bed Couple - Relationship Shirtless Femininity Morning Women Men Two People Sex Symbol Sexual Issues Sex - Single Word Flirting Eyes Closed Lingerie Temptation Lying Down Kissing Sexual Activity Embracing Touching Bonding Toget
Erotic moments of couple in bed
Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy milyen módokon működhet majd a korellenőrzés.
Vágólapra másolva!

Az Ofcom távközlési hatóság továbbra is elszántan próbálja biztonságosabbá tenni az internetet az Egyesült Királyságban élő fiatalkorúak számára, ennek keretében a nemrég elfogadott Online Safety Act törvénycsomagban előírta a professzionális típusú tartalmakkal foglalkozó pornóoldalak számára a látogatók életkorának ellenőrzését.

Csak a nagyobb és professzionális típusú tartalmakkal foglalkozó oldalakra vonatkoznak a szabályok Forrás: Getty Images/iStockphoto/Gpoint Studio/Anna Bizon

A törvény nem vonatkozik a szöveges típusú és a felhasználók által generált tartalmakra, bár néha nem egyértelmű a kettő közti határ, például a létező vagy nem létező OnlyFans-modellek pénzkeresési célból meztelenkednek, némelyikük konkrétan pornózik.

A korellenőrzés módjával kapcsolatos részletek még kidolgozás alatt állnak, az Ofcom a következő egy évben kívánja véglegesíteni azokat, ennek részeként most nyilvános konzultációt kezdeményezett az ügyben. A jelenlegi javaslatai alapján a korellenőrzés például mobilszolgáltatókon vagy bankokon keresztül történhetne, az utóbbi esetében az lenne a bizonyíték, hogy csak felnőtteknek kiadható típusú kártya kódját adta meg az internetező.

Az ötlet szerint ezekkel az indirekt típusú ellenőrzésekkel egyrészt elkerülhető volna, hogy személyes adatokat kelljen pornóoldalaknak kiadni, másrészt pedig pillanatok alatt lefolyó és teljesen automatizált lehetne a korellenőrzés.

A korellenőrzés első körben csak a nagy pornóoldalakra vonatkozik majd, az Online Safety Actnek nem megfelelő webhelyek akár 18 millió fontra vagy a globális éves bevételük 10%-ára is büntethetőek lesznek, amelyik a nagyobb összeg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!