Hátborzongató fotót készített az iPhone

tessa coates
A többség soha nem fog ilyen bizarr fotót készíteni a mobiljával
Vágólapra másolva!
Hiba a Mátrixban? Valami nagyon nincs rendjén ezzel a menyasszonnyal! Vagy az iPhone-nal, ami a felvételt készítette.
Vágólapra másolva!

Sokkoló fotót hozott nyilvánosságra a színészként és humoristaként tevékenykedő Tessa Coates. „Megnéztem a képet és konkrétan pánikrohamot kaptam tőle az utcán" – mesélte a brit nő az instagramos követőinek; olyan érzése támadt tőle, mintha „összeomlott volna a valóság szövete".

A többség soha nem fog ilyen bizarr fotót készíteni a mobiljával Forrás: Tessa Coates / Instagram

Futó pillantásra a többségnek talán fel sem tűnik a furcsaság a fenti fotón, azonban Coates háromféle testtartásban látható rajta: áll egy bizonyos pózban a tükrök előtt, azonban mindkét tükör más pozitúrában ábrázolja. A különbségek a karjainak a helyzetén és az árnyékokon vehetőek ki.

A nőt persze furdalta a kíváncsiság, hogy ez mégis hogy történhetett meg, így választ kérve felkeresett egy Apple Store márkaboltot. Az üzletben dolgozó technikus is alaposan meglepődött a felvételen, azonban volt egy tippje, szerinte az iPhone számításalapú fotófeldolgozása áll a háttérben.

A fénykép elkészítésekor a telefon rövid idő alatt számos fotót készít, a végleges képet pedig algoritmusok állítják össze belőlük.

Véleménye szerint a telefonnak pont úgy sikerült összeraknia három eltérő fotóból egyet, hogy előállt a képen látható bizarr helyzet, megfogalmazása szerint „egy a millióból" típusú fényképről van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!