Ideje elbúcsúzni az eredeti iPhone SE-től

apple spring
CUPERTINO, CA - MARCH 21: Apple VP Greg Joswiak announces the new iPhone SE during an Apple special event at the Apple headquarters on March 21, 2016 in Cupertino, California. The company is expected to update its iPhone and iPad lines, and introduce new bands for the Apple Watch. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is vintage kategóriás lett az olcsó iPhone, gond lehet a szervizelése.
Vágólapra másolva!

Sosem volt olcsó mulatság az Apple iPhone, így tömegek várták a messiásként az éveken át híresztelt olcsó modellt, az iPhone SE-t. Ugyan a készülék 4 hüvelykes érintőkijelzője és általános kinézete már akkoriban is korosnak számított, de legalább szoftveresen kínálta az Apple esetében megszokott felhasználói élményt, végső soron nem okozott csalódást a közönségének.

249 dollár volt a 32 GB-os iPhone SE ajánlott fogyasztói ára Forrás: AFP/2016 Getty Images/Justin Sullivan

A MacRumors most kiszúrta, hogy az iOS 15-ön megragadt készülék csendben vintage kategóriássá vált, ezt a besorolást az Apple olyan termékei kapják meg, amelyek forgalmazása már minimum öt, de kevesebb mint hét éve szűnt meg. A vintage kategóriába kerülés a gyakorlatban annyit tesz, hogy a vállalat már nem képes többé garantálni a javítást a hivatalos szervizekben, erősen szerencsefüggő, hogy azoknak van-e készleten a szükséges pótalkatrész a munka elvégzéséhez.

Ennek megfelelően aki a mai napig a jól bevált iPhone SE-t használja, annak érdemes elgondolkodnia egy másik készülékre váltáson. A végső stáció 2025 szeptemberében jön el a telefon számára, akkor „obsolete" kategóriába kerül, onnantól kezdve már semmiféle szervizelési szolgáltatást sem kínál majd hozzá az Apple.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!